Milieu

Als leverancier van reinigingsmiddelen besteden wij veel aandacht aan het milieu. Doelstelling is om op alle fronten de milieubelasting zo klein mogelijk te houden. Dit uit zich in een aantal punten:

Verpakkingen

Wij hebben gekozen voor een verantwoorde bag-in-box verpakking. Dit is een kartonnen verpakking waarin een kunststof zak zit. Hierdoor is er 80% minder kunststof nodig dan voor bijvoorbeeld een 25 liter can. Het karton is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Bovendien is de verpakking eenvoudig te scheiden en wordt de verpakking helemaal leeggemaakt. Op deze manier vermindert u de afvalberg aanzienlijk.

Geconcentreerde producten

Al onze producten zijn hooggeconcentreerd. Eén 10 liter verpakking is goed voor net zoveel wasbeurten als een 25 liter can met gebruikelijk vaatwasmiddel. Behalve dat u dit financieel voordeel oplevert belast u het milieu ook minder. Denkt u alleen maar aan de logistieke besparingen die hierdoor plaatsvinden. Onze producten voldoen ruim aan de wettelijke normen op het gebied van biologische afbreekbaarheid.

Gecontroleerde productie

De producten worden geproduceerd in onze Nederlandse fabriek dat gecertificeerd is met het A.I.S.E. Charter for Sustainable Cleaning. Het 'Charter' is het milieuzorgsysteem van de Europese Branchevereniging en toetst de fabrikant op onder andere de volgende punten: grondstoffen, verpakkingen, afval, gezondheid en veiligheid.

Milieukeurmerken

Verder zijn wij betrokken bij de ontwikkeling van criteria voor milieukeurmerken zoals het Europees Ecolabel. Op dit moment bestaan er nog geen criteria voor professionele vaatwasmiddelen. In de loop van 2012 zullen deze criteria gereed zijn. Ons doel is om als één van de eerste een vaatwasmiddel met het Europees Ecolabel op de markt te brengen.